Genel
İşin Bitirme Tarihi Yaklaştıysa Size 15 Öneri

İşin Bitirme Tarihi Yaklaştıysa Size 15 Öneri

Bir fikre ihtiyacınız olup da bir tane bile aklınıza gelmemesinden kötü bir şey yoktur. Geçimini fikirler üreterek sağlayan biri olarak, bu hissi iyi biliyorum. Yine de bir fikir bulabilmemiz için iyi bir pozisyonda olduğumuzdan emin olmamıza yarayacak teknikler var. İ̇şte büyük bir fikir üretmeye hazır olduğunuzdan emin olmanız için 15 teknik.

  1. Çevrenizi temizlemekle başlayın
    Temizlemek bir çok şekilde yardımcı olur. Temizlik çalışma alanınızdan uzaklaşmanızı (bilgisayarınız gibi) ve hareket etmenizle birlikte tüm vücudunuzda kanın pompalanmasını sağlar. Psikolojik olarak da, temizlik aynı zamanda karışıklığın ortadan kalkmasını sağlar, ki karışıklık da odaklanmamızı oldukça zorlaştırır.
    Temizlik, yaratıcılık düşmesinden çıkmak için benim açık ara favori metodumdur. Streslenmeye başladığım saniyede, masamı, oturma odasını ve mutfağı temizlemeye başlarım. Bitirdiğimde bir sürü fikrim olur.
  2. Zaman sınırı koyun
    Bazıları zaman sınırı koymanın fikir üretmek için kötü bir yöntem olduğunu düşünebilir, ve genel olarak katılıyorum. Ama zaman sınırları çok önemli olan bir şey yaparlar: bir amaca odaklanmanızı sağlarlar. Zaman sınırlarıyla birlikte, neyin yapılması gerektiğini ve ne kadar vaktimiz olduğunu biliriz. Bize kapsam, amaç ve perpektif verirler.
  3. Kullandığınız araçları değiştirin
    Bazen çalışmak için kullandığınız araçları değiştirmek gerçekten büyük bir fark yaratabilir. Bir ressamsanız, suluboya yerine kömür kalemi veya kurşun kalem kullanın. Eğer fikir üretmek için bilgisayarları kullanıyorsanız, kalem ve kağıda geçiş yapmayı deneyin. Önemsiz bir değişim gibi görünse de, küçük bir değişiklik yaratıcılığınıza çok büyük etki yapabilir. Değişik bir araca geçiş yapmada gerçekten insanı özgür bırakan bir şeyler var.
  4. Problemi açıkça tanımlayın
    Bazen amacımıza yeterince odaklanamadığımız zaman üzerinde düşündüğümüz fikirlerde kayboluruz. Sadece fikir üretmek için fikir üretiriz. Ve inanın bana, bu noktaya vardığınızda en iyisi durup “çizim tahtasına” geri dönmektir. Çözmeye çalıştığımız problemin, çözmeye çalıştığımız tek şey olduğundan emin olmalıyız.
  5. Etrafınızı kaynaklarla çevreleyin
    Bazen ihtiyacınız olacak kaynakları bir araya getirmek yardım eder. Eğer başka hiçbir şey işe yaramıyorsa, eninde sonunda ihtiyacınız olacak kaynakların olup olmadığına bakın. Referans kaynaklarının, kitapların, araştırma kitaplarının veya ihtiyacınız olabilecek her şeyi çıkarın. Bazen bu kaynaklara bakmak bile bir fikirnizin oluşmasına yardımcı olacaktır. Eğer bu kaynaklara bakmak bir işe yaramıyorsa, en azından fikir nihayet geldiğinde işe başlamaya hazır olacaksınız.
  6. Derin nefes alın, sinirlerinizi rahatlatın
    Ah, yaklaşmakta olan kıyametin hissini kim bilmez ki? Boğazınız kurur, heyecanlanırsınız, alnınızdan terler akmaya başlar… Hiç eğlenceli değildir. Bir tek o da değil, stres iyi bir fikir yakalamanızı engeller. Rahatlamanıza yardımcı olacak nefes alma tekniklerini deneyin. Güzel fikirler bulmak için rahat, ferah bir kafaya ihtiyacınız vardır.
    Kontrollü nefes alma psikolojik olarak yardımcı olur çünkü hiç değilse kontrol edebileceğimiz şeylerden biridir. Hala boş sayfaya baktığımız gerçeğini kontrol edemeyebiliriz, ama nefes almamız gibi şeyleri kontrol edersek, bize ufak bir güven duygusu verir.
  7. Akıl haritası yapın
    Akıl haritaları bildiğiniz şeyleri ortaya koymak ve organize etmek için mükemmel bir yoldur. Bazen düşüncelerinizi organize etmek, fikir üretme işleminde inanılmaz etkili olabilir. Bir akıl haritası yaratarak, bildiğiniz ve bilmeniz gereken şeylerin kontrolünü elinize alırsınız.